ΕΣΑΚΕ

Η Ελληνική Ένωση Ανωνύμων Σωματείων Καλαθοσφαίρισης, γνωστή κυρίως με τη συντομογραφία ΕΣΑΚΕ και ως H.E.B.A. διεθνώς, είναι η οργανωτική αρχή στο χώρο της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.
Ο ΕΣΑΚΕ είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Σωματείων Καλαθοσφαίρισης, πιο γνωστή ως ULEB.

Task

Έπρεπε να αναβαθμίσουμε την υποδομή του ΕΣΑΚΕ με την πιο πρόσφατη τεχνολογία της Norder και να εκσυγχρονίσουμε την ηλεκτρονική του παρουσία.

  • Client

    ΕΣΑΚΕ

Open Project
01. Προκλήσεις

Το task ήταν να αναδείξουμε έναν σύγχρονο ψηφιακό χώρο που να αντικατοπτρίζει την ταυτότητα του Ελληνικού μπάσκετ, με στρατηγικό επανασχεδιασμό και τεχνολογική υλοποίηση του website και με την εξαρχής δημιουργία της εμπειρίας του χρήστη.

Οι πληροφορίες που έπρεπε να παρουσιαστούν και κατ’ επέκταση η δομή του website, ήταν πραγματικά πολύ μεγάλες. Από τεχνική άποψη, η υποδομή υπήρχε από την αρχική μας συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ, αλλά έπρεπε να αναβαθμιστεί στις τελευταίες τεχνολογίες. Το UX ήταν η πραγματική πρόκληση.

02. Λύσεις

Στρατηγική

Χρησιμοποιήσαμε μια μεθοδολογία Design Thinking με γνώμονα τα δεδομένα και το UX, ενώ δουλέψαμε σε ευέλικτες ομάδες και σε στενή συνεργασία με την ομάδα του ΕΣΑΚΕ. Αυτή η μεθοδολογία βασίστηκε σε μια ισχυρή, ασφαλή και υψηλής απόδοσης υποδομή.

Ανταποκριθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και επανασχεδιάσαμε πλήρως το user interface του website. Με την αναδιαμόρφωση της διαδρομής του χρήστη σε όλες τις σελίδες, ενοποιήσαμε την εμπειρία έτσι ώστε να είναι απίστευτα απλή η πλοήγηση και η γρήγορη πρόσβαση σε κάθε διαθέσιμη πληροφορία.

Μοναδικά χαρακτηριστικά

Prototyping

UI Design

Για να διαλύσουμε τις όποιες αβεβαιότητες το συντομότερο δυνατό, μας ζητήθηκε να παρέχουμε εξαιρετικά λεπτομερή wireframes για desktop και mobile συσκευές.

Τα interactive click dummies που χρησιμοποιήθηκαν για τη δοκιμή της πλοήγησης αποδείχθηκαν αρκετά δύσκολα. Αυτό οφειλόταν στον τεράστιο όγκο περιεχομένου που σε αυτό το στάδιο θα έπρεπε να οργανωθεί προσεκτικά.

Πριν

  • Before-
    After-
    Before After

Μετά

03. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ένας πλήρως προσαρμοσμένο website που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των επισκεπτών και αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη, ισχυρή και καινοτόμο ψηφιακή ταυτότητα του ΕΣΑΚΕ.

Έτοιμοι να συνεργαστούμε;

Επικοινωνήστε μαζί μας!
Back