Passivistas

Proud to be members of this project. The Passivistas “The Tauros Project” is a project funded by companies and citizens, which concerns the energy retrofit of a multifamily building in Tavros, following the principles of the Passive House concept.

Task

The goal of the project was to create a thoughtful, intuitive, inspiring website which supports the project, in order to help raising money.

  • Client

    HPHI

  • Partners

    Greenpeace Greece

Open Project
01. Challenges

The right presentation of the sacred purpose of the project, which practically is the improvement of people's lives and at the same time the awareness of the public in order to participate in the project.

As an object, it contains terms and words which should be presented in such a way that it will be understandable to the average user. 

At the same time, the main concern was to present the real benefit of the project, which is none other than the improvement of the daily life and quality of life of the residents of this building.

02. Solutions

Appropriate material

The truth is that there are not many similar projects in order to do research and get some information.
The concern from the beginning was to make the project understandable, which would be based on the appropriate material that would be used on the website.

  • Simple understandable texts
  • Βeautiful images
  • and figures that will show the benefit of the venture.

In cooperation with the people of the project, we created what was necessary.

Completion of the Branding

The project logo was already created and I can say that it was a good start. Absolute angles and based on the cubes of the logo representing the various important elements of a passive house, I completed the project’s image of the venture.

UI Design

Sharp angles, square shapes that derive from the logo and bold modern fonts were the basis of the design. I created the home page divided into 6 main categories in order to provide immediate and essential information about the project. Essentially the home page is like a one page website that expands any part it needs on internal pages.

The whole process was divided into stages, starting with the creation of sketches for each page, before moving on to wireframing and the final design.

03. RESULT

A fluid visual user experience with crystal clear messages.

“This particular project means a lot to us, as we believe it will change the lives of the residents in this building as well as many others in the future in other buildings. Having worked with Norder again, we were sure that they would see the whole project from our point of view and deliver the result that befits the project. Something they did!”

Stefanos Pallantzas
CEO of HPHI

Let's get in touch

Ready to work together?
Back

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy